"EU-stöd till Lettland kommer i veckan"

Publicerad: 2009-06-08 09:09

FINANSKRISEN: Lettland kan komma att nå en överenskommelse med EU-kommissionen och IMF under den kommande veckan kring landets budgetunderskott för att få in nya utbetalningar. Det skriver Bloomberg News. Men Swedbanks aktie faller på måndagen.

Lettlands premiärminister Valdis Dombrovskis sa vid en presskonferens i Riga på fredagen att "dessa beslut kommer att fattas nästa vecka, jag skulle säga under den första halvan", rapporterar Bloomberg News.

Den europeiska utvecklingsbanken, EBRD, är dessutom redo att presentera ett finansiellt stödpaket för svenska banker som drabbats av den finansiella krisen i Lettland. Det rapporterar Observer utan att uppge källor, enligt Bloomberg News.

Enligt tidningen har EBRD, som i april tog en 25- procentig ägarandel i den lettiska banken Parex, fört samtal med Swedbank, SEB och Nordea, banker som alla har betydande verksamhet i Lettland.

Lettlands centralbank köpte sin valuta, lat, för 168 miljoner (331 miljoner US-dollar) förra veckan för att stötta den.

Förra veckans intervention var den största från centralbankens sida sedan i november, efter att staten tog över Lettlands näst största bank, Parex.

NYHETSBYRÅN DIREKT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.