Börsguru haussar rally: "Det kommer mer"

Aktiemarknaden kommer att fortsätta upp i höst. Det spår aktieräven Kristoffer Stensrud på Skagen Fonder i en färsk marknadsrapport som di.se tagit del av. Men det finns risker.

Världens börser har stigit under sommaren, bland annat tack vare starka Q2-rapporter och nya tecken på en global återhämtning. Tillväxtsiffror från Sydkorea, Indien och Kina har varit glädjande.

Nu väntas en mer globalt sammanhållen återhämtning, spår Kristoffer Stensrud enligt di.se.

"Den kraftiga lageravveckling som ägde rum under första halvåret kommer att ge en viss produktionstillväxt även i de industrialiserade länderna", skriver han i rapporten där det konstateras att allt mer kapital väntas föras över från ränte- till aktiemarknaden.

Stensrud varnar dock för ökad inflation och alltför höga förväntningar på bolagen framöver.

Börserna i Europa och USA handlas enligt Kristoffer Stensrud "fortsatt med en rabatt i förhållande till snittet för de senaste trettio åren både vad gäller pris och i förhållande till vinst och bokförda värden".

På Stockholmsbörsen har Skagen Global under sommaren ökat innehaven i Stenbecksbolagen Metro och Kinnevik. Internationellt har man enligt di.se ökat i bland annat koreanska LG och Hyundai Motor samt brasilianska jordbruksjätten Bunge Ltd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.