Tre av fyra rapporter mer positiva än väntat

En summering av de rapporter som hittills presenterats för det tredje kvartalet visar en klar övervikt åt det positiva hållet.

Det visar en sammanställning baserad på 99 nordiska bolag som är under bevakning av SME Direkt.

Exempelvis har sju av åtta nordiska bankrapporter visat på ett bättre resultat än analytikernas förväntningar och bara en sämre. Av sex detaljhandelsföretag som redovisat sina rapporter, har fem slagit förväntningarna och ett var enligt prognosen.

I Metall och gruvindustrin har det gått lite sämre, där har tre av sju företag presenterat rapporter under förväntningarna, medan fyra var bättre än väntat.

Fördelningen av rapportutfallen hittills under perioden visar att 78 procent av rapporterna har varit över analytikernas snittprognoser, medan 17 procent varit under och 5 procent i linje.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag har just startat en ny blogg med tips om hur man kan spara pengar. Det finns tips på gratiserbjudanden, sådant som nästan är gratis, och en massa tips som kan underlätta din ekonomi.

    Så om du vill läsa om små tips som kan vara av nytta kolla in min nystartade blogg http://miljonnummerett.wordpress.com!

    Hälsningar Miljon Nummer Ett, http://miljonnummerett.wordpress.com

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.