Här är Weintraubs nya fond

Enligt “PRIVATA AFFÄRER” är Labrusca Fund namnet på stjärnförvaltaren Filip Weintraubs nya fond.  Det blir en globalfond med ett fåtal undervärderade bolag.

Uppståndelsen var stor när Filip Weintraub för en tid sedan lämnade Skagen Fonder där han under nästan 10 år förvaltat den prisbelönta Skagen Global.

Nu öppnar han eget. Tillsammans med ett inarbetat team med dokumenterat goda historiska resultat inom fondförvaltning ska han förvalta Labrusca Fund.
– Vi har startat fonden för att primärt förvalta vårt eget kapital. Vi vill göra det på det sätt vi anser vara det rätta för att långsiktigt skapa bästa riskjusterad avkastning utan hänsyn till index, säger Filip Weintraub.

Labrusca Fund är en globalfond med ett långsiktigt perspektiv.
– Vi kommer primärt att investera i ett fåtal, noga utvalda, undervärderade bolag, globalt. Vi har valt ett brett investeringsmandat men vi vill begränsa fondens storlek. Vid behov har vi också möjlighet att med konservativa verktyg skydda nedsidan i portföljen samt att vi även kan söka avkastning i negativa situationer, säger Filip Weintraub.

Enligt Weintraub passar Labrusca Fund främst privatpersoner eller institutioner ”som söker långsiktigt god avkastning genom diversifierade globala placeringar”.

Labrusca Fund

Källa: PRIVATA AFFÄRER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.