Blir det oroligheter i Thailand den 19 september ?

Blir det oroligheter i Thailand den 19 september?

Thailand (SET) sammansatt index förlorade på tisdagen 15,65 poäng eller 1,67 procent.

Marknaden är väldigt känslig till Red Shirt manifestationer och den mycket starka Baht.

 

Rikstäckande polisen har beordrats att ta strikt rättsliga åtgärder mot demonstranter som bryter mot lagen, det sade polisens talesman Pol Maj-Gen Prawut Thavornsiri på tisdagen.

Talesmannen sade att föreläggandet har utfärdats av polischefen Pol Gen Wichean Potephosree.

Han talade efter ett möte i den thailändska polisbyråns driftcentral om förberedelser för planerade möten med röda tröjor, för att markera den fjärde årsdagen av 19 September, 2006 kupp.

Han sa att rättsliga åtgärder skulle vidtas mot demonstranter som trotsar rättsordningar, till exempel inrättandet av en vägspärr, hindrar människor från att resa till och från sina bostäder, anstiftan oro och orsaka fysisk skada på andra.

Pol Maj-Gen Prawut har sagt att det finns hittills inga rapporter om demonstranter som har åkt till Bangkok för ett massmöte den 19 Sept. Huvudstaden är under en noggrann tillsyn, sade han.

Den 19 september 2006 genomförde armén (med kungliga hovets stöd) en statskupp där premiärminister Thaksin Shinawatras regering ersattes av en militärjunta som upplöste parlamentet och Thailands författningsdomstol.

Efter en folkomröstning organiserade man nya val 2007, där Thaksins anhängare segrade och bildade en koalitionsregering.

 

Handelsministern Porntiva Nakasai sa på tisdagen att Exporten för 2010 stiger till 20 procent om inte baht inte stärker till under 30 baht per US-dollar.

”Det nuvarande värdet på baht påverkar inte exportsektorn mycket och värdet av exporten i år förväntas uppgå till cirka $ 183.000.000.000," sa Porntiva Nakasai

Commerce Ministeriet begär att producenterna fortsätter med ett prisstopp på konsumtionsvaror till slutet av året.

De flesta tillverkare gick med på att samarbeta med ministeriet, säger hon.

Källa:Shayne Heffernan www.livetradingnews.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.