Ja till sparpaketet

Publicerad: 2011-06-29

Greklands parlament röstade på onsdagseftermiddagen för det nya åtstramningspaketet. Börsreaktionen blev måttlig.

Finansmarknadernas blickar riktades på onsdagseftermiddagen mot Aten, där parlamentet röstade om det nya sparpaketet vid 15-tiden svensk tid.

Greklands parlament röstade för åtstramningspaketet. Det definitiva resultatet av omröstningen kom in klockan 15.14 och siffrorna var 155 för åtstramningspaketet och 138 emot.

Det rapporterar Bloomberg News.

Någon stor börsreaktion blev det inte beskedet, sedan ett ja var väntat och därmed i stort sett redan inprisat i kurserna.

Grekland har tagit ett nödvändigt steg tillbaka från det mycket allvarliga scenariot default. Men i morgon torsdag vänds Europas blickar åter mot Grekland då parlamentarikerna måste godkänna implementeringåtgärderna för programmet.

Det sade EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso och EU-ordföranden Herman Van Rompuy i ett gemensamt uttalande på onsdagen efter att Greklands parlament röstat för krispaketet.

Omröstningen var ett nödvändigt steg på vägen mot budgetkonsolidering och tillväxtfrämjande strukturreformer, löd uttalandet.

"En andra positiv omröstning skulle bana väg för utbetalningen av nästa del av det finansiella stödet", fortsatte uttalandet.

"Det skulle också göra det möjligt att arbeta snabbt på ett andra paket med finansiellt stöd, så att landet kan gå framåt och återskapa hopp för det grekiska folket", sade José Manuel Barroso och Herman Van Rompuy.

Källa:NYHETSBYRÅN DIREKT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.