Attentatsman kan ha skickat varning

Det kan ha kommit en varning före dåden i Oslo, rapporterar finska Yle. Ett mystiskt e-postmeddelande skickades till en rad personer en timme innan bomben i Oslo exploderade, bland annat Sannfinländarnas distriktssekreterare i Birkaland Terhi Kiemunki.

2083 — A European Declaration of Independence

Bifogat brevet fanns ett dokument på över 1.500 sidor med titeln "A European declaration of independence". Författaren ska vara en Andrew Berwick. Texten handlar om hur Europa ska bli kvitt muslimer, och i slutet finns en rad bilder på den misstänkte massmördaren Anders Behring Breivik.

På Youtube finns också en tolv minuter lång video med en sammanfattning av texten och bilder på Breivik som poserar med automatvapen. Enligt nyhetsbyrån NTB ska det vara Breiviks "manifest", och poliskällor ska ha bekräftat att Breivik erkänt att han publicerat materialet på nätet.

Knights Templar 2083 (YouTube video uploaded by Breivik)

Skrev dagbok
I dokumentet har Andrew Berwick - som verkar vara Breiviks alias - skrivit en detaljerad dagbok över hur han gick tillväga när han planerade dådet. Han har också en förteckning över sina vänner.

Han skriver hur han köpte ingredienserna till bomben och vilka svepskäl han använde för att få tag i kemikalier. På ett ställe står det att han har tillräckligt med sprängämnen för 20 bomber. Han berättar också om hur han rest till Prag i Tjeckien för att få tag i vapnen.

Nytt sällskap
På flera ställen talar han om ett nytt sällskap av "tempelriddare" som han tillhör, där en av grundarna ska vara en "serbisk krigshjälte".

Han avslutar dagboken med orden "Jag tror det här blir mitt sista inlägg. Det är nu fredag den 22 juli, 12.51".

I dokumentet skriver han om förrädare som "möjliggör den pågående islamiska koloniseringen av vårt land". Dessa förrädare ska kontrollera statliga institutioner, media och domstolar.

"Dessa personer som jag olagligen har blivit anklagad för att ha avrättat är samtliga förrädare kategori A och B, skyldiga till högförräderi och dömda till döden" skriver han.

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.