East Capitals köp av AGI

Finansinspektionen har godkänt East Capitals förvärv av AGI, Asia Growth Investors. Nu laddar East Capital för en etablering i Kina, med Kinakännaren Johan Björkstén.

I april aviserade East Capital att de förvärvar AGI, Asia Growth Investors. Nu har Finansinspektionen godkänt förvärvet och East Capital är nu 100-procentig ägare av AGI.

I samband med affären aviserades East Capital att de kommer att etablera sig i Kina. En av grundarna, Karin Hirn, flyttar i augusti till Shanghai. I bolagets satsning på Kina har de nu knutit till sig en riktig Kina-kännare - Johan Björkstén har utnämnts som rådgivare och styrelseledamot i AGI.

Johan Björkstén är grundare av Eastwei Relations, Kinas största lokala PR-byrå inom strategisk kommunikation. Företaget har över 100 anställda i fyra städer i Kina och bland kunderna finns ett stort antal multinationella företag såsom IKEA och Sony. Han talar flytande kinesiska och har byggt upp värdefulla nätverk i Kina under de 20 år han verkat i landet.

Johan Björkstén är också en av grundarna av Svenska Handelskammaren i Kina, som 2010 utnämnde honom till livstids hedersmedlem för sina insatser under 12 års styrelsearbete.

"Vi är mycket glada och stolta över att samarbeta med Johan Björkstén. Han delar vår tro på Kinas långsiktiga tillväxtpotential och hans erfarenhet av företagande och kunskaper om den kinesiska konsumenten kommer att vara av stort värde för oss", säger Karine Hirn.

Källa:Placera.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.