Justin Timberlake med och köper Myspace

Publicerad 30 juni 2011 

Satte rollen som it-entreprenören Sean Parker i "The social network" griller i huvudet på honom? Nu ger sig Justin Timblerlake hur som helst in på den digitala musikmarknaden och köper Myspace.

Enligt nyhetsbyrån AP ska Justin Timberlake ha gått samman med Specific Media som köpte det sociala musiksajten Myspace från News Corp i onsdags.

En stab som jobbar dygnet runt"
Enligt Tim Vanderhook som är VD för Specific Media kommer Timberlake ha ett kontor och en egen stab på Myspace huvudkontor i Beverly Hills.
"Ett halvt dussin människor kommer jobba i skift dygnet runt med att utveckla hans idéer för sidan".

"Det finns ett behov av en plats där fans kan interagera med deras favoritartister, lyssna på musik, titta på videor, dela och upptäcka coola grejer och bara att umgås" säger Justin Timberlake i ett uttalande.

Såldes för en spottstyver
Enligt en källa till AP gick affären på 35 miljoner dollar, en spottstyver i jämförelse med vad News corp gav för webbsidan för sex år sedan, nämligen 580 miljoner dollar. Försäljningen ska nu ha inneburit att hälften av de 500 anställda tvingas gå.

Myspace grundades 2003 men har under åren tappat mark. 2008 låg dess månatliga besöksstatistik på cirka 76 miljoner, en siffra som sjunkit till hälften när comScore Inc gjorde en mätning i maj i år.

Källa:Kulturnyheterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.