Saab förlänger produktionsstoppet

Saab Automobile kommer inte att komma i gång med produktionen den 9 augusti som planerat.

Orsaken är fortsatta diskussioner med leverantörerna och Saab har fortfarande inte säkrat de delar som behövs för att köra i gång tillverkningen, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Saabledningen hoppas nu att komma igång med bilbyggandet tidigast i vecka 35, som börjar den 29 augusti.

Det första stoppet för Saab skedde tisdagen 29 mars. Sedan dess har bandet, med kortare, avbrott stått stilla på biltillverkaren under våren och sommaren i snart fyra månader.

"Det som behövs är att alla leverantörer som levererar in till produktion är överens om betalning och leveransvillkor", säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning till TT.

Logistiken är en stor del av problemet.

"Saabs produktionsstopp har påverkat våra leverantörers produktionsplanering. Det kopplat till semestern har gjort att några leverantörer inte kunnat binda sig till den 9 augusti. De planerar för olika biltillverkare som de levererar till", säger hon.

Saab har omkring 800 underleverantörer. Hur många av dessa som de har färdiga överenskommelser med är svårt att säga, uppger Saabs informationschef Eric Geers.

"När det gäller betalningsvillkoren har vi kommit väldigt långt", säger han till TT.

TT: Julilönen som ska betalas ut nästa vecka, finns det garantier lämnade för att den kommer att betalas ut?
"Jag har i alla fall inte hört något annat utan att den ska betalas som vanligt", säger Håkan Skött, ordförande för IF Metall på Saab Automobile.

Saab har nära 11.000 beställda bilar i sin orderbok. I och med den framflyttade produktionsstarten blir leveransen av dessa försenade ytterligare. Men ännu har ingen dragit tillbaka sin order.

Källa:Di.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.