Saab-löner betalas ut efter nytt lån

Publicerad 29 juni 2011

Saab Automobile meddelade på onsdagseftermiddagen att man tagit ett lån på 25 miljoner euro hos fonden Gemini Investment Fund. Med det nya tillskottet i ryggen kunde lönerna till de anställda betalas ut på onsdagen.

-Lönerna är nu på väg ut till alla medarbetares konton, säger Eric Geers, informationsdirektör på Saab, till TT vid 16.30-tiden på onsdagseftermiddagen.

-Det här tillskottet är superviktigt. Nu har vi tre dagar i rad presenterat initiativ som stärker vår kortsiktiga likviditet. Nu kan vi också starta diskussionerna med våra leverantörer. Vi vill säkra ett bättre flöde av komponenter innan vi kör igång produktionen igen.

TT: Räcker de pengar ni har nu för att starta och säkra produktionen?

-Det är självklart att detta är ett enormt bra tillskott men samtidigt har vi ytterligare andra initiativ som jag inte kan prata om nu, säger Geers.

"Fantastiskt skönt"
Redan på onsdagen fick en del anställda sina junilöner insatta tack vare det nya lånet, berättar Anette Hellgren, fackordförande för Unionen på Saab, för TT. Senast under torsdag förmiddag ska alla ha fått sin lön.

-Det är ju fantastiskt skönt. Jättehärligt!

Nu ser hon mer hoppfullt på läget även på längre sikt:

-Ja, det har ju kommit två pusselbitar förut i veckan och det är klart att det behövs mer pengar än bara till löner. Nu kan företaget börja diskutera med leverantörer och komma i gång, det är ju det vi önskar.

Saab har tidigare lån och affärer med den Gemini-fonden. Det är ännu ett tillskott för att lösa Saabs synnerligen ansträngda likviditet.

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.