Väpnad polisinsats i östra Oslo

En polisinsats pågår i samband med utredningen kring terrordåden i Oslo, bekräftar norsk polis för VG Nett. Beväpnad polis har gått in på en plats på en adress i östra Oslo.

Runt klockan kvart i tolv på söndagsförmiddagen gick polis in i på platsen och människor uppmanades att hålla sig undan. Området är dock inte avspärrat.

- Jag kan bekräfta att vi har haft en insats mot en adress i Oslo. Den är relaterad till explosionen i Oslo i fredags, säger Anders Fridenberg vid Oslos polisdistrikt till VG Nett.

Polisen är förtegen kring detaljerna om den pågående insatsen, skriver NTB.

Grannar berättade för Dagbladet att sex personer fick lämna byggnaden i bara underkläderna. De fördes senare därifrån.

- Vi har påbörjat en insats på en adress i Slettelökka i Rödtvet i Oslo, säger Anders Frydenberg vid Oslopolisen till nyhetsbyrån.

Polisens presstalesman säger.
På adressen, där en bilfirma och en målningsfirma är registrerad, finns flera containrar som rymmer vardera 1 000 liter. Vittnen har berättat för VG Nett att polisen försökt öppna dessa. Containrarna är avspärrade.
Polisen har bekräftat att razzian har ett samband med fredagens händelser, då minst 95 personer miste livet. Den är nu avslutad.

Samtidigt bekräftar den svenska säkerhetspolisen för SvD.se att de hjälper sina norska kollegor.

Säpo har personal på plats i Norge.

– Ja, det stämmer att vi har personal på plats hos den norska säkerhetsstaben, säger Sirpa Franzén, pressekreterare på Säpo till SvD.

Hur länge Säpo haft personal på plats eller vilken kompetens personalen har vill hon inte gå in på.

– Vi arbetar efter norska säkerhetstjänstens behov. Vi går inte in på hur många, men det stämmer att vi har personal på plats, säger hon.

De sex personer som befann sig i huset som polisinsatsen var riktad mot har gripits.

Polisinsatsen är nu avslutad. Enligt Oslopolisen hade insatsen samband med dåden i fredags. Huset som spärrats av är en rätt så nedgången villa. I en intervju med NRK säger en boende i närheten att hon alltid trott att tomten var en ödetomt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.