Bilder används i jakten på mördare

London. Upploppen i Storbritannien har krävt sitt fjärde dödsoffer. Strax före midnatt på torsdagen avled en 68-årig man på sjukhus, till följd av de skador han fick under kravallerna i Ealing på måndagen.

– Det var en brutal händelse, som slutade med det vettlösa dödandet av en oskyldig man, säger John McFarlene på Scotland Yard, enligt Sky News.

Enligt vittnen ska han ha blivit attackerad bakifrån när han försökte släcka en anlagd brand.

– Jag såg honom ligga på marken. Upprorsmakarna hade satt eld på en soptunna och hoppade på honom när han försökte släcka elden, säger Jim, som blev vittne till händelsen, till Sky News.

En polis och en annan man komma till offrets stöd i en av de mest fruktansvärda bilderna att dyka upp från upploppen

Polisen söker nu efter de skyldiga och har släppt bilder från en övervakningskamera, där den 68-årige Richard Mannington Bowes ses ligga på marken medan det brinner vid hans fötter.

Medan Bowes fortfarande låg i respirator, hyllade Londons borgmästare Boris Johnson hans hjältemodiga insats.

– Det finns många skurkar i det här dramat, men också många hjältar och jag vill särskilt hylla Mr Bowes, sade han enligt BBC.

– Men han har fått betala ett fruktansvärt högt pris.

En ung kvinna lägger blommor på platsen där Herr Bowes attackerades i upploppen i Ealing, och höger, är budskapet från kondoleanser skrivna på blommor hyllning

En kvinna lägger blomma till porten ovanför den plats där herr Bowes anfölls

I tisdags dog tre män i Birmingham, efter att ha blivit överkörda av en bil när de försökte skydda sitt bostadsområde mot plundrare.

Polisen i Birmingham förmedlade i dag bilder från övervakningskameror på plundrare - på storbildsskärmar över hela staden.

– Foton av de eftersökta har redan förekommit i medier, men vi är fast beslutna att använda alla tillgängliga medel, säger Mark Rushton vid Birminghampolisen enligt AFP.

Du hittar bilderna här.

Över femtio bilder tagna på folk när de plundrar kommer att rulla på en enorm bildskärm på en skåpbil som kör runt staden. Enligt polisen har man redan fått god hjälp av allmänheten och ett stort antal telefonsamtal som lett till att förövare kunnat gripas.

Den brittiska tv-kanalen Sky News har intervjuat en grupp ungdomar som säger sig ha deltagit i plundringar under upploppen i London. Iklädda mask och huva berättar de framför kameran hur de stal Ipads, datorer, kläder, skor och till och med blöjor. För att få plats med alla grejer använde de en skåpbil som de åkte och tömde vid flera tillfällen.

– Vi gör inte det här för skojs skull, vi gör det för att få pengar så vi kan överleva i den här världen, sade en 17-årig pojke.

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.