Cameron vill vräka ligisterna

Storbritanniens premiärminister David Cameron stöder brittiska kommuners planer på att vräka ligister och deras familjer från statligt subventionerade bostäder.

Cameron säger i en intervju med BBC News att det skulle vara ett sätt att "tvinga fram ansvarstagande i samhället".

"Skulle ha tänkt på det innan"
På frågan om det inte skulle innebära problem för dessa familjer svarar Cameron:

-De skulle ha tänkt på det innan de gav sig ut för att plundra.

-Alldeles för länge har vi haft en för mjuk hållning mot människor som plundrar och slår sönder sitt eget samhälle. Om du gör det borde du förlora rätten till subventionerat boende, säger Cameron.

Bryta upp gäng
Han hävdar även att fler vräkningar skulle kunna vara en metod att bryta upp de kriminella gängen. Camerons utspel har stöd bland inläggen på regeringens forum på webben. Det vanligaste kravet är att dömda upprorsmakare ska förlora sina subventioner. Över 100.000 personer har skrivit under på det kravet.

Oppositionspartiet Labour kritiserar dock den tuffa hållningen och menar att fler vräkningar knappast löser några problem, utan i stället skapar nya.

Flera kommuner har aviserat att de ska överväga fler vräkningar. Redan har Wandsworth i södra London meddelat ett vräkningsbeslut mot en familj vars som deltog i den senaste veckans upplopp.

Lokala myndigheter har rätt att vräka personer som deltar i upplopp i sina egna kvarter. Möjligheten att vräka personer som deltar i upplopp någon annanstans har också diskuterats.

Källa:BBC News

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.