Obama: Det är en politisk kris

President Barack Obama hänvisar till Warren Buffetts debattartikel och hävdar att ingen politiker är villig att fatta tuffa beslut.

Det politiska bråket i Washington om höjningen av skuldtaket skadade ekonomin genom att det ökade osäkerheten om nationens riktning.

Samtidigt försenades åtgärder för att öka sysselsättningen och tillväxten.

Det sade USA:s president Barack Obama på måndagskvällen, enligt Bloomberg News.

- Vi har en politisk kultur som inte verkar vara villig att fatta tuffa beslut för att leda USA framåt... Det råder ingen brist på idéer för att sätta folk i arbete. Vad som behövs är åtgärder från kongressens sida, sade han.

Presidenten upprepade tidigare krav på en mix av skattehöjningar för välbeställda och sänkta utgifter för att minska landets underskott på lång sikt.

Han sade att representanthusets talman, republikanen John Boehner, lämnade förhandlingarna om att minska skulderna på lång sikt eftersom han och andra republikaner vägrade att "be miljonärer, miljardärer och företag om någonting för att minska vårt underskott".

Presidenten citerade samtidigt investeraren och miljardären Warren Buffets artikel i New York Times på måndagen, där han skrev att "jag och mina vänner har blivit bortklemade tillräckligt länge av en miljardärsvänlig kongress".

"Det är dags att vår regering går till handling beträffande delade bördor", skrev Warren Buffet.

Barack Obama noterade de fortsatt sjunkande statspappersräntorna, trots S&P:s sänkning av USA:s kreditbetyg, och konstaterade samtidigt att investerare fortsatt hyser gott förtroende för USA.

"Marknaden säger: 'Amerika är ett av våra bästa bets'. Därför måste man inse att detta inte är en finansiell kris - även om det kan bli en om vi inte gör något åt det - det är en politisk kris", sade presidenten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.