Saabs öde avgörs i morgon

Klockan 14.00 i morgon får Saabchefen Victor Muller besked om Saabs framtid. Då ska tingsrätten i Vänersborg säga ja eller nej till Saabs ansökan om rekonstruktion.

Om ansökan inte beviljas ”måste företagsledningen överväga att försätta bolaget i konkurs”, skriver Saab Automobile i sin ansökan till tingsrätten.

Cirka 1 500 fordringsägare väntar också på besked. Saab har leverantörsskulder på 2,3 miljarder kronor och totalt skulder på 6,9 miljarder kronor.

- Vi har kommit till en situation där vi inte har kunnat betala löner i tid. Men även om vi haft pengar, har vi inte kunnat betala på grund av den situation som vi befinner oss i, sade Saabchefen Victor Muller på en presskonferens vid huvudgrindarna på Saabfabriken i Trollhättan klockan 14.30 i dag.   

Nyhetsbyrån TT har tagit kontakt med advokat Rolf Åbjörnsson som företrädde Saabhandlarna vid den förra rekonstruktionen 2009.

Han dömer ut rekonstruktionsplanen, anser att Saab missbrukar systemet och tycker att tingsrätten borde säga nej.

- Hur skulle Saab kunna lyckas när man inte har pengar, ingen produktion, ingenting. Det finns inget annat än drömmar och det ska inte hålla juridiskt, säger Rolf Åbjörnsson till TT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.