Stefans Livs KHL-klubb i flygplanskrasch

43 av 45 passagerare uppges ha omkommit på ett flyplan i Ryssland, skriver Reuters. Ombord på planet ska ishockeylaget Lokomotiv från Jaroslavl ha funnits, skriver ryska tidningen Izvestija på nätet. Där spelar Tre Kronor-meriterade Stefan Liv.

Ishockeymålvakten Stefan Liv var en av dem som dog i flygkraschen i Ryssland, uppger ryska lokala medier.

Från Ryssland bekräftas nu att Stefan Liv är en av de som dött i flygkraschen, det meddelar svenska ambassaden i Moskva.

Endast två av personerna ombord ska ha överlevt, en ur besättningen och en av spelarna, Aleksandr Gelimov.

Laget var på väg till KHL-premiären som de skulle spela i Minsk - och premiären har avbrutits tills vidare.

Ett passagerarflyplan med ishockeylaget Lokomotiv från Jaroslavl har kraschat strax efter starten och börjat brinna intensivt skriver ryska tidningen Izvestija på nätet. Planet skulle lyfta från flygplatsen i Jaroslavl nordost om Moskva. Enligt uppgifter så ska 43 av de 45 passagerarna ombord omkommit.

En källa "med insyn i situationen" säger till Interfax att ombord fanns spelare från "Sverige, Polen, Ukraina, Tjeckien, Tyskland, Vitryssland, Lettland och andra länder". I den ryska truppen fanns landslagsmeriterade Stefan Liv som skrev nytt kontrakt med klubben i våras.

Flygplanet ska ha hamnat utanför startbanan och lyckats lyfta endast 1,5 meter innan det slog i en trafikfyr, uppger en annan källa för nyhetsbyrån.

Förutom svensken Stefan Liv har truppen många stjärnor i laget som slovaken Pavol Demitra, tyske Robert Dietrich, tjeckerna Jan Marek, Karel Rachunek och Josef Vasicek, vitryske Ruslan Salei och letten Karlis Skrastins.

Flygplanet var på väg till Minsk där Lokomotiv på torsdag skulle premiärspela i ryska ligan KHL mot Dinamo Minsk.

Det Yak-42-plan som skulle ta Lokomotiv Jaroslavl till Minsk för KHL-premiär kraschade strax efter att man lämnat startbanan.

Flygplanet som kraschade hade bara tre veckor kvar på certifikatet. "Flygplanet har använts sedan 1993. VIP-kabinen var till för 73 personer. Certifikatets utgångsdatum var 1 oktober 2011", säger en källa inom flygindustrin till ryska Interfax.

Fel på den tekniska utrustningen kan vara anledningen till att flygplanet kraschade
"Ett tekniskt fel anses vara orsaken till kraschen", säger en källa som arbetar på Tunoshna airport, där planet lyfte ifrån.
Vädret i Jaroslavl ska ha varit bra, med endast några moln på himlen.

 

Stefan Livs karriär

Stefan Liv föddes den 21 december 1980 i den polska staden Gdynia. Två år senare, efter att ha spenderat de första två åren på ett barnhem i Gdansk, adopterades han av en svensk familj.

Liv slog igenom i HV71 och säsongen 2003/2004 låg Liv bakom finalsegern mot Färjestad efter att ha hållit nollan fyra av totalt sju matcher. Det blev SM-guld även säsongerna 2007/2008 samt 2009/2010.

I landslaget briljerade Liv. På kontot finns ett OS-guld, ett VM-guld, ett VM-silver samt två VM-broms.

Minnestund utanför Kinnarps Arena

Hela hockey-Sverige är i stor sorg.

I dag avled Stefan Liv.

HV 71:s supportergrupp, North Bank Supporters, kommer att hålla en minnestund i kväll för att hedra målvakten.

– Vi vill göra något gemensamt för Stefan och visa att han och hans familj finns i våra tankar, säger North Bank Supporters ordförande Linda Brevitz.

Vid klockan 20.00 i kväll är folk välkomna till North Bank Supporters klubblokal på Österängen.

– Vi vill visa i kväll att vi finns där för dem. Det är klart att alla måste få tid att sörja framöver, man har nog inte kunnat ta till sig det riktigt ännu. Det är svårt att smälta, det kom så plötsligt, säger Brevitz.

Runt klockan 21.00 kommer supportrarna att gå från klubblokalen till Kinnarps Arena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.