Ödesdag för Papandreou

Publicerad: 2011-11-04

På fredagen kommer Greklands premiärminister Giorgios Papandreous öde att avgöras i en förtroendeomröstning. Opositionen har hittills ställt sig kallsinnig till Papandreous samarbetsinvit.

Det är högst oklart vad som blir den grekiske premiärministern Papandreous öde på fredagskvällen vid parlamentets förtroendeomröstning. Hans egna parti Pasok har efter pudeln om folkomröstningen återigen 152 av 300 mandat.

Enligt Reuters hade Papandreou ett krismöte på torsdagen där han gjorde upp om en deal med sina ministrar. Om de ger sitt stöd i förtroendeomröstningen så formar han en koalitionsregering som verkar tills det värsta är över och nödpengar från IMF och EU har garanterats.

Men att bilda en koalitionsregering verkar vara lättare sagt än gjort. I ett tal i parlamentet i Aten sade Antonis Samaras, ledaren för det grekiska oppositionspartiet Ny Demokrati, att hans förslag om en övergångsregering tidigare idag har missförståtts av premiärministern Giorgios Papandreou.

Det rapporterar Bloomberg News.

"Han förstod inte eller agerar som att han inte förstod vad jag sa. Jag bad Papandreou att avgå så att landet kan gå till nyval. Om han tolkade det som att jag vill regera med honom har han missförstått", sade Antonis Samaras.

Källa:PLACERA.NU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.